Skip to main content

MIJN BEDRIJF GROEIT!

IK HEB GELD NODIG OM DE KANSEN DIE IK ZIE TE REALISEREN.

HOE WIJ WERKEN: BEDRIJFSFINANCIERING IN 5 STAPPEN

1 EERSTE KENNISMAKINGSGESPREK

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we uw ambities, doelstellingen, wensen en welke verschillende financieringsbronnen u aanspreken. Vervolgens doen we een Quick Scan op basis van uw aangeleverde materialen en geven we u een scherp financieel advies.

2 OPSTELLEN VAN HET MB ADVIESPLAN

Wanneer uw wensen en kansen duidelijk zijn, stellen we een MB Adviesplan en opdrachtbevestiging op. Hierin leggen we exact uw wensen en ons financieringsdoel vast. Tevens stellen we in deze stap onze vergoeding vast, zodat u achteraf nooit voor verassingen komt te staan. Na het ondertekenen van het adviesplan gaan we direct voor u aan de slag.

3 PROFESSIONELE KREDIETAANVRAAG - DE EERSTE INDRUK

Het aanleveren van een paar jaarrekeningen en een A4-tje met aanvullende informatie volstaat al jaren niet meer. Niets is tegenwoordig zo belangrijk als een professionele volledig uitgewerkte kredietaanvraag welke past binnen het acceptatiekader van de geldverstrekkers. Het aanleveren van een professionele kredietaanvraag levert u veel voordeel op. U wordt herkend als een professioneel en serieuze ondernemer, dit geeft de geldverstrekker vertrouwen. Met deze kredietaanvraag benadert uw MB Adviesgroep adviseur een of meerdere geldverstrekkers. Vervolgens bespreken we in een persoonlijk gesprek uw propositie en starten de onderhandelingen. Ondertussen houden we nauwgezet contact met u voor sparring en overleg.

4 ONDERHANDELEN EN AFRONDEN

MB Adviesgroep adviseur analyseert de offertes die van diverse geldverstrekkers zijn ontvangen en zet vervolgens alle mogelijkheden op een rij. Daarna ontvangt u advies over de te maken keuze. Uiteraard worden alternatieve mogelijkheden vergeleken om tot het beste advies te komen. Samen met u maken we een keuze voor de geldverstrekker die het best bij u past. De contractafronding kan dan beginnen.

5 MONITORING NA DE KREDIETVERLENING

Ook nadat de inkt is opgedroogd, houdt uw MB Adviesgroep adviseur de vinger aan de pols om ervoor te zorgen dat u ook optimaal gefinancierd blijft. De MB Adviesgroep adviseur zal na het verstrekken van het krediet periodiek contact hebben met uw geldverstrekker. Middels de vooraf vastgestelde digitale monitoring rapportages zal de geldverstrekker op de hoogte worden gehouden. Het groot voordeel voor u is dat u, samen met uw MB Adviesgroep adviseur, werkt aan een betere creditrating. Een betere creditrating resulteert in een lagere prijs die u gaat betalen en zorgt ervoor dat u optimaal gefinancierd blijft. De monitoring verdient zich dus zelf terug.


WAT ZIJN DE KOSTEN?

  • Wij hanteren een vast tarief voor stap 1 t/m 3 van € 3.000,- per financieringsplan, exclusief btw.
  • Als wij de financiering voor regelen, betaalt u 1,5% van het financieringsbedrag bij het aantrekken van vreemd vermogen via een Credion SLA-Partij, exclusief btw (no cure - no pay).
  • Als wij de financiering voor verzorgen via een informal en/ of op basis van eigen vermogen (private equity), betaalt u 3% van het financieringsbedrag exclusief btw (no cure - no pay).

STEL JE EIGEN VRAAG

Meer weten over de mogelijkheden van MB Adviesgroep? Vul dan hier uw gegevens in.