Skip to main content

MB BEDRIJFSMAKELAARS

Bij MB Bedrijfsmakelaars hebben we alle kennis en expertise in huis om u te begeleiden bij de aankoop of verkoop van uw bedrijf.

EEN GOEDE BEDRIJFSOVERDRACHT

Een bedrijf kopen of verkopen doe je niet elke dag. Het is een lastig en vaak langdurig proces, waarin je tal van keuzes moet maken en voor belangrijke beslissingen komt te staan. Bovendien kun je je geen fouten permitteren. Sterker: eigenlijk kun je het maar één keer goed doen. Dan is het verstandig om een partij in te huren die veel ervaring heeft met bedrijfsoverdrachten. MB Bedrijfsmakelaars ondersteunt u graag in dit proces. 

DE JUISTE STRATEGIE

Als je aan een wedstrijd meedoet, bereid je je zo goed mogelijk voor. Je traint je vaardigheden, analyseert de tegenstander en denkt de tactiek uit waarmee je verwacht het optimale resultaat te bereiken. Want al vind je het meedoen nog zo leuk, je wilt uiteindelijk wel winnen.

Soms kan een wedstrijd ondanks je goede tactiek alsnog anders lopen dan verwacht. Omdat de tegenstander ook goed is voorbereid en verrassingen in petto heeft, bijvoorbeeld. Dat kan betekenen dat je tijdens het spel je strategie moet aanpassen. Het is dan fijn als een ervaren en kundige coach je bijstaat en helpt om alsnog als winnaar uit de strijd te komen.

VERSCHILLENDE FASEN

Bij het kopen of verkopen van een bedrijf gaat het net zo. Een bedrijfsoverdracht bestaat uit verschillende fasen: het inventariseren van wensen en mogelijkheden, analyseren van de markt, leggen van contacten met kandidaat-kopers of -verkopers, inschatten van risico’s en kansen, onderhandelen en ten slotte de overdracht, inclusief het tekenen van de contracten bij de notaris.

KENNIS EN EXPERTISE

Kortom: een bedrijfsoverdracht is een lastig en vaak langdurig proces, waarin je aan duizend-en-één zaken moet denken. Want ook al ben je een ervaren ondernemer, een bedrijf kopen of verkopen doe je niet dagelijks. Net als bij die sportwedstrijd is het dan fijn als er je niet alleen voor staat. Bij MB Bedrijfsmakelaars hebben we alle kennis en expertise (en de beste tactiek) in huis om u zo goed mogelijk bij te staan.

VRAAG EN AANBOD BEDRIJFSMAKELAAR

Regelmatig vindt u op MB Bedrijfsmakelaars zakelijk onroerend goed aangeboden of gevraagd. Ook als u TESO-aandelen te koop heeft, verzorgen wij de verkoop voor u.

NAZORG

Belangrijk vinden we bij MB
Bedrijfsmakelaars ook de ‘nazorg’.

Dat betekent dat we er ook na het tekenen van de contracten op toezien dat beide partijen alle gemaakte afspraken nakomen. Natuurlijk mag ervan worden uitgegaan dat alle betrokkenen dit volgens afspraak doen. Om vervelende situaties te voorkomen, heeft ook dit deel van de bedrijfsoverdracht onze aandacht.  

Als MB Bedrijfsmakelaars treden we dan actief op en spreken we de nalatige partij erop aan.

WE ZIJN ALS KANTOOR AANGESLOTEN BIJ BROOKZ

Op die wijze kunnen we ons aanbod breed onder de aandacht brengen. Daarnaast werken we in een netwerk met collega Corporate Finance Bedrijven en delen we ons aanbod en onze zoekvragen. Op die manier kunnen we vanaf ons kantoor het hele land ontsluiten.

STEL JE EIGEN VRAAG

Meer weten over de mogelijkheden van MB Adviesgroep? Vul dan hier uw gegevens in.