Skip to main content

Installatiebureau gevestigd in Noord-Holland

Unieke kans: Twee complementaire bedrijven in één! Te koop aangeboden is een elektrotechnisch installatiebureau en een groothandel in elektrische verwarmingssystemen, beide gevestigd in Noord-Holland. Het installatiebedrijf, opgericht in 1967, biedt diverse elektrotechnische en installatietechnische diensten aan particulieren, bedrijven, aannemers en overheden. Het tweede bedrijf, een groothandel in elektrische verwarmingssystemen, bestaat al ruim 25 jaar. De twee bedrijven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en worden gezamenlijk aangeboden. De ondernemingen sluiten perfect aan bij de groeiende vraag naar duurzame verwarmingssystemen. Met een uitgebalanceerd team van praktisch en theoretisch opgeleid personeel en synergievoordelen tussen de bedrijven, onderscheiden deze ondernemingen zich in de markt.

Klant

Installatiebureau

Categorie

Aanbod Bedrijfsmakelaars

Datum

MEI 2023

Website

Op aanvraag

BEDRIJFSHISTORIE / ACHTERGROND

Te koop aangeboden worden twee complementaire bedrijven. Het eerste bedrijf betreft een elektrotechnisch installatiebureau met veel verschillende disciplines en klanten. De klantenportefeuille is divers en bestaat uit particulieren, bedrijven, aannemers en overheden. Het installatiebedrijf bestaat al sinds 1967 en de huidige DGA heeft het bedrijf in 2005 overgenomen. Het tweede bedrijf betreft een groothandel in elektrische verwarmingssystemen. Deze onderneming bestaat al ruim 25 jaar en is sinds 2012 eigendom van de huidige DGA. De installatie van de systemen wordt uitgevoerd door het installatiebedrijf. De twee ondernemingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en worden enkel in één combinatie aangeboden.

ACTIVITEITEN VAN HET BEDRIJF

De werkzaamheden van het installatiebedrijf zijn voornamelijk elektrotechnisch en installatietechnisch. Voor particulieren zijn de werkzaamheden het verplaatsen van een schakelaar tot het compleet renoveren van de installatie. Bij bedrijven zijn de werkzaamheden nieuwbouw, renovatie en onderhoud van de totale elektrotechnische installatie. Tevens zijn er een aantal industriële klanten waarbij het installatiebedrijf zorgt voor beheer en onderhoud aan het machinepark. De werkzaamheden voor aannemers zijn nieuwbouw en renovatie en zijn vaak in monumentale gebouwen. Voor overheden heeft het installatiebedrijf het beheer en onderhoud aan technische installaties zoals putkasten, straatkasten, (kerstboom)verlichting en fontein-installaties. De werkzaamheden van het tweede bedrijf bestaan uit de handel van elektrische verwarmingssystemen. Naast radiatoren, elektrische cv-ketels, boilers en terrasverwarmers levert het bedrijf ook wegdekverarmingsystemen, elektrische vloerverwarmingssystemen en sneeuw- en ijs-smelt-systemen.

ONDERSCHEIDEND VERMOGEN

VERMOGEN De activiteiten van de ondernemingen sluiten bij uitstek aan bij de huidige ontwikkelingen in de markt in het kader van duurzame verwarming. De combinatie van de twee ondernemingen zorgt voor synergie tussen de ondernemingen. Het is namelijk zo dat op locaties waarbij er elektrische verwarming wordt geplaatst er vaak ook elektrotechnische diensten worden uitgevoerd en vice versa. De aangeboden ondernemingen onderscheiden zich daarnaast door een juiste balans in praktisch en theoretisch opgeleid personeel.