Skip to main content

Lunchbijeenkomst MB Adviesgroep gezellig én verhelderend

In een gezellige, ongedwongen sfeer kwamen zo’n dertig samenwerkingspartners, ‘doorverwijzers’ en andere ambassadeurs van MB Adviesgroep/Credion Amsterdam op de laatste maandag van november bij elkaar voor een informele financieringslunch.

De bijeenkomst bij Van der Valk Amsterdam-Amstel begon met soep, broodjes kroket, gevulde pannenkoekjes, fruit en andere lekkernijen. Oude bekenden begroetten elkaar, anderen maakten kennis met mensen die ze nooit eerder hadden ontmoet. Het was een divers gezelschap, bestaand uit accountants, fiscalisten, makelaars, taxateurs, advocaten en medewerkers van verschillende administratiekantoren.

‘Met onze financieringslunch kunnen we op een andere manier met onze relaties van gedachten wisselen over actuele zaken die voor 2024 van invloed kunnen zijn op onze kerntaak: financieren. Daarnaast is het goed om elkaar te zien. Zeker nu veel contacten vaak digitaal gaan, is het fijn om samen een broodje te eten en van gedachten te wisselen’, vertelt Maarten-Jeroen den Boer namens de organiserende MB Adviesgroep/Credion Amsterdam over de reden van de lunch.

Klant

-

Categorie

Event

Datum

2023

Website

-

‘Fijn om samen een broodje te eten en van gedachten te wisselen’

Interessant programma

Nadat iedereen was uitgegeten, begon een interessant programma. Maarten-Jeroen vertelde dat hij had verwacht te moeten praten over de belastingplannen van een linkse regering, maar de verkiezingsuitslagen hadden hem verrast. In plaats daarvan had hij het verkiezingsprogramma van de PVV bestudeerd en geconstateerd dat de winnaar van de verkiezingen weinig tot geen voorstellen op belastinggebied in petto heeft.

Anja van Zandbergen verzorgde een verhelderende presentatie over de actuele ontwikkelingen in de hypotheeksector. Extra interessant was het onderdeel over de rol van het energielabel van een woning. Hoe hoger het energielabel, hoe hoger een mogelijke lening, constateerde ze. Bovendien bestaan goed mogelijkheden om extra te lenen als het geld wordt besteed aan verduurzaming van een woning.De revolutionaire impact van FinTech en kunstmatige intelligentie (AI) op het beoordelingsproces in de financieringsbranche was het onderwerp van de lezing van Hans Eelman. Een uiterst interessante verhandeling, waarin Hans benadrukte hoe deze technologieën de efficiëntie, precisie en objectiviteit van beoordelingen naar een hoger niveau tillen. Tegelijkertijd waarschuwde hij voor het risico dat ‘het verhaal achter de cijfers’ uit het oog wordt verloren. ‘De uitdaging voor zowel klant als financier zal zijn het verhaal en de cijfers goed te presenteren en te interpreteren.’

Als laatste deelde Jan Herman Lap zijn inzichten over de ontwikkelingen op de financieringsmarkt. Zeer praktisch was zijn demonstratie over het indienen van een financieringsaanvraag op de website www.credion.nl. Tot slot liet hij stapsgewijs zien hoe je een financieringscheck doet op www.mbadviesgroep.nl/financieringscheck.

Na afloop van de presentaties, die samen ongeveer een uur duurden, was er gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen. En na een laatste kopje koffie ging iedereen, gesterkt door nieuwe inzichten, weer terug naar zijn ‘gewone’ werk.