Skip to main content

Groei financiering Body Results

Om hun sportschool en fitnesscentrum te kunnen uitbouwen tot een hypermodern gezondheidscentrum kozen Volendammers Nancy Keizer en Michel Snoek van Body Results voor een verhuizing. Een goed doordacht plan, maar financieringstechnisch lang niet eenvoudig. Samen met MB Resultaatverbeteraars zochten en vonden ze een prima oplossing.

Klant

Body Results

Categorie

Groei Financiering

Datum

1 juli 2019

Website

https://www.texeler.nl

‘NU KUNNEN WE JULLIE ÉCHT LATEN VOELEN HOE LEKKER TRAINEN KAN ZIJN’

DE UITDAGING: VERHUIZEN OM UIT TE BREIDEN

Sportschool en fitnesscentrum Body Results in Volendam is al jaren een goedlopend bedrijf, dat echter steeds meer uit z’n jasje groeide. Verhuizen was de beste oplossing, concludeerden eigenaren Nancy Keizer en Michel Snoek. Ze lieten hun oog vallen op een voormalige garage elders in Volendam, die volop mogelijkheden bood om te verbouwen en uit te breiden.

DE AANPAK: EEN GESTAPELDE BEDRIJFSFINANCIERING

Het plan was voortreffelijk, maar financierings- technisch was er sprake van ‘een moeilijk dossier’. De eigenaar was bereid zijn garage aan Nancy en Michel te verhuren, maar bang voor parkeer overlast tekenden omwonenden bezwaar aan. Voor de beoogde verbouwing was bovendien een flinke som geld nodig. Terwijl de verhuurder tot zaken wilde komen en de aannemer en onderaannemers in de startblokken stonden om te beginnen, werd steeds duidelijker dat het wel eens een langdurig proces kon worden. Via makelaar Nico Karhof van Nemassdeboer en Regiobank Volendam-Purmerend werden Chris Schaatsenberg en Maarten-Jeroen den Boer van MB Resultaatverbeteraars om advies gevraagd. Na een gesprek met Wim Runderkamp, administratief en fiscaal adviseur van Body Results en schoonvader van Michel, gingen zij aan de slag. Een zorgvuldig onderzoek naar alle problemen en kansen volgde. Uiteindelijk werd gekozen voor een zogenoemde ‘gestapelde bedrijfsfinanciering’. Deze bestond uit een leaseoplossing voor de fitnessapparatuur, particuliere financiering door een informal investor voor een deel van de huurdersinvestering en ophoging van de financieringen van de woonhuizen van Nancy en Michel. Laatstgenoemd onderdeel van de constructie kwam tot stand dankzij bemiddeling van Nemassdeboer. De inbreng van de directeur Bedrijven van Rabobank Waterland, die persoonlijk zijn vertrouwen in de ondernemers en hun plannen uitsprak, zorgde ervoor dat de Rabobank het zakelijk krediet verstrekte. Hoewel het hele proces meer tijd in beslag nam dan verwacht, is Maarten-Jeroen van MB Resultaatverbeteraars vol lof. ‘De kracht van samenwerking was hier heel duidelijk. Regiobank Volendam-Purmerend leverde veel kunde en lokale kennis, waardoor we toegang kregen tot onverwachte oplossingen. Een belangrijke bijdrage was er ook van Wim Runderkamp, de steun en toeverlaat van Nancy en Michel, die de historische cijfers aanleverde. En uiteraard hadden we het niet gered zonder het doorzettingsvermogen van de jonge en fitte ondernemers zelf.’

HET RESULTAAT: ‘NU KUNNEN WE JULLIE ÉCHT LATEN VOELEN HOE LEKKER TRAINEN KAN ZIJN’

Op 1 juli 2019 ging aan de Christiaan van Abkoudestraat 2 in Volendam de deuren van het nieuwe Body Results open. Het hypermodern gezondheidscentrum bevat alle denkbare faciliteiten, zoals 400 vierkante meter ‘gym’ om individueel en in groepen te trainen, een zaal voor yoga en pilates, praktijkruimte voor fysiotherapeuten, infraroodsauna’s en in de ochtenduren zelfs kinderoppas. ‘Nu kunnen we jullie écht laten voelen hoe lekker trainen kan zijn’, zeggen Nancy en Michel trots op hun website.