Skip to main content

Herfinanciering met oog voor duurzaamheid: Love Game!

De zeventig jaar oude Tennisclub Uitgeest (zes tennisbanen, twee padelbanen en een fraai duurzaam clubhuis in eigendom) wilde haar leningen herfinancieren. Credion Zaanstreek-IJmond vond de oplossing. Eén die bovendien goed past bij de aandacht die de club heeft voor duurzaamheid. Voor de komende jaren wil de club verder inzetten op het verduurzamen van het park door de verlichting te vervangen door LED en door de plaatsing van zonnepanelen.

Klant

Tennisclub Uitgeest

Categorie

Herfinanciering

Datum

Eind 2018

Website

https://www.tcuitgeest.nl

DUURZAAM DE TOEKOMST IN

DE UITDAGING: NIEUWE FINANCIER VINDEN

Het bestuur van Tennisclub Uitgeest benaderde eind 2018 de vestiging Credion Zaanstreek-IJmond MB RV voor herfinanciering van haar bestaande leningen. Na enige onvrede over het renteverlengingsvoorstel van de huisbankier, viel het besluit om uit te kijken naar een andere financier. Voorzitter Peter Kransberg, penningmeester Martin Wiegers en voorzitter onderhoudscommissie Peter Groen kenden deze opdracht formeel aan Credion Zaanstreek-IJmond MB RV.

DE AANPAK: MET FINANCIERINGSPLAN CREDION O.A. DE TRIODOS BANK BENADERD

Jan Herman Lap van Credion Zaanstreek-IJmond MB RV stelde een financieringsplan op. Gelet op de duurzaamheidsinspanningen van de vereniging is daartoe ook de Triodos Bank gevraagd een aanbieding te doen. De Triodos Bank heeft vervolgens een indicatieve termsheet uitgebracht, die is voorgelegd aan het bestuur om te kijken of er overeenstemming over voorwaarden en tarieven kon worden bereikt. En dat bleek het geval!

HET RESULTAAT: NIEUWE PARTNER: TRIODOS

Eind 2018 is de hypotheekakte gepasseerd, waarbij de voormalige huisbankier is afgelost. Per 2019 is Triodos Bank de nieuwe partner voor de komende jaren. Tennisclub Uitgeest kan de toekomst duurzaam tegemoet!