Skip to main content

Nieuwbouwfinanciering via crowdfunding

Voor cliënt Nieuw Leven BV wist Credion Texel € 1.550.000 op te halen voor projectfinanciering nieuwbouw in de recreatie op Texel. Dat gebeurde met behulp van crowdfunding.

Klant

Groepsaccommodatie Nieuw Leven, Texel

Categorie

Nieuwbouw Financiering

Datum

Voorjaar 2018

Website

https://www.nieuwleventexel.nl

ZELFVOORZIENENDE NIEUWBOUW: SUCCES

DE UITDAGING: DUURZAME GROEPSACCOMMODATIE BOUWEN

Nieuw Leven is een echt familiebedrijf waar al sinds 1965 groepen gasten kunnen overnachten. In 2017 wilde Nieuw Leven de stap maken om de groepsaccommodatie helemaal nieuw te bouwen. Duurzaamheid, service, zorggerichtheid, persoonlijke benadering, passend op Texel, rust, ruimte, natuur, luxe, kwaliteit en professionaliteit stonden in de plannen centraal.

DE AANPAK: INVESTERINGSTRAJECT VIA CROWDFUNDING

Voor het realiseren van de nieuwe groepsaccommodaties (drie geschakelde 12-persoonsvilla's) was financiering nodig. Door de samenwerking van Credion Texel (Maarten-Jeroen den Boer) en NewFunding, werd het investeringstraject voor deze nieuwbouw (€ 1.550.000) succesvol gerealiseerd via crowdfunding.

HET RESULTAAT: EUROPESE PRIMEUR IN DE BRANCHE

De nieuw gebouwde villa's zijn in gebruik sinds voorjaar 2018. Ze voldoen aan alle duurzame eisen en zijn zelfs een Europese primeur. De accommodaties hebben geen aansluiting op het gas- en elektriciteitsnetwerk en zijn volledig zelfvoorzienend op energiegebied. De nieuwste vormen van energieopwekking en -opslag worden gecombineerd en 75% van het waterverbruik wordt bespaard.