Skip to main content

Agro financieren middels een stapelconstructie anno 2020

Ruim een half jaar na de start van het dossier hebben we een agrarische klant kunnen helpen met een integrale oplossing voor zijn bedrijf. 

Onze klant was door een samenloop van omstandigheden bij de afdeling bijzonder beheer van de bank terecht gekomen hoewel de vooruitzichten voor zijn onderneming goed zijn. Zoals niet ongebruikelijk had de huisbankier alle zekerheden in zowel de eenmanszaak, de BV structuur en in privé. Daardoor was het begin van het dossier lastig. 

Door een bedrijfseconomische andere aanpak is er flink gesneden in de kosten, is er een echte splitsing gemaakt tussen het landbouwbedrijf in de eenmanszaak en het agrarisch mechanisatiebedrijf in de BV structuur. Na een erfpacht deal met ASR is de hoogte van de schuld in verhouding gebracht tot de onroerende zaken en de verdiensten binnen het akkerbouwbedrijf.

Daardoor heeft de huisbankier de financiering anders kunnen inrichten en de zekerheden in de BV structuur vrijgegeven. Dit gaf de mogelijkheid om middels een factoring oplossing werkkapitaal vrij te spelen om vervolgens middels een sale en lease bank van bestaand eigen rijdend materieel dit nog extra te verruimen. 

De afwikkeling van een rentederivaat met een betaling conform het uniform herstelkader vormen de mooie afronding van een intensief maar oh zo interessante klus. De klant heeft niet alleen meer werkkapitaal gekregen maar ook lagere financieringslasten en minder aflossingsverplichting en op die manier meer vrije kasstroom. 

Binnen ons team van MB Financieren hebben we een ruime kennis en veel ervaring met financieren binnen de agro sector. Niet alleen akkerbouw, landbouwmechanisatie maar ook melkveehouderij en/of tuinders.

Onze hulp of advies nodig? Wij staan voor u klaar!