Skip to main content

Is een bbz-financiering ook iets voor u?

De afgelopen twee jaar hebben we mogen optrekken met goudsmid- en ondernemer Rani de Hosson. Met veel plezier hebben we zijn onderneming begeleid bij een interessant traject van rendementsverbetering. Rani en zijn team hebben altijd hard gewerkt maar het bedrijf had vanuit de financiële crisis nog een aantal zaken die hem spreekwoordelijk bleven achtervolgen. Het gaf hem stress en onrust en dat ging ten koste van zijn creativiteit.

Door met behoud van zijn vakmanschap nu meer focus te leggen op het ondernemen en slim en scherp calculeren heeft hij 100 procent zelfstandig het tij weten te keren. Vanaf het eerste moment is hij open geweest naar zijn medewerkers en naar zijn leveranciers en met hulp en geduld van velen heeft hij het roer weten om te draaien. In 2018 en 2019 werd het echt goed zichtbaar binnen de cijfers van de onderneming en nu in 2020 heeft hij ondanks de Coronacrisis de ingeslagen weg weten door te trekken. De producten zijn nog steeds even mooi, er is een hoge klanttevredenheid en nu ook een mooi rendement.

Afgelopen week heeft de ondernemer een zogenaamde BBZ-lening van de gemeente gekregen waarmee hij zijn laatste achterstanden heeft kunnen aflossen. De consultant die namens de gemeente het onderzoek heeft uitgevoerd was net als ons team onder de indruk van de geleverde prestatie.

Voor ons adviesteam was dit de eerste BBZ-financiering die we na de Corona-uitbraak succesvol hebben mogen begeleiden. Fijn om te zien dat er gemeenten zijn die wel gewoon regelingen durven toe te passen voor dergelijke situaties.

Voor levensvatbare MKB bedrijven is een BBZ-krediet een mooie kans om zaken recht te trekken en op eigen kracht door te gaan. Het beoordelingstraject is pittig en vaak langdurig maar met een goede voorbereiding en doorzettingsvermogen is ook hier succes te behalen. Zeker voor een ondernemer als Rani met als motto Never Give Up!

We wensen Rani en zijn team succes in de toekomst met deze bijzondere onderneming! Als u eens wilt onderzoeken of een BBZ-financiering ook iets voor u is neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..