Skip to main content

Rekenmaatje hypotheken wordt mb hypotheken

 

Na een veelbewogen jaar, met oplopende rentes op de hypotheekmarkt en afkoeling op de woningmarkt (zoals we al bespraken in ons najaarsmagazine), staan we ook in 2023 weer klaar om financieringen voor particuliere woningen op te halen. Dit doen we niet meer als Rekenmaatje Hypotheken, maar onder onze nieuwe naam: MB Hypotheken.

Binnen MB Adviesgroep bekeken we financieringsaanvragen altijd al integraal. We kijken dus zowel naar de privé situatie als naar de zakelijke omstandigheden. Eerder werkten we voor hypotheekvragen van woonhuizen samen met onze zusteronderneming Rekenmaatje, dezelfde adviseurs doen dat in het vervolg vanuit MB Hypotheken. Eigenlijk blijft alles zoals u van ons gewend bent, maar dan met een nieuwe naam.

Er verandert meer op de hypotheekmarkt

Naast onze nieuwe naam MB Hypotheken is er de afgelopen tijd veel gebeurd op de hypotheekmarkt. En ook in 2023 staat er weer veel te gebeuren. Zo heeft de stijgende hypotheekrente als gevolg dat u waarschijnlijk een stuk minder kunt lenen dan begin vorig jaar. Maar er is ook goed nieuws. Zo wordt de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verruimd naar woningen met een waarde van €405.000. Wanneer je een hypotheek afsluit met NHG, loop je als woningeigenaar minder risico en profiteer je van een rentekorting, zodat u meer kunt lenen.

Daarnaast stijgt de startersvrijstelling in 2023 naar €440.000. Dat betekent dat huizenkopers tussen de 18 en 35 jaar geen overdrachtsbelasting hoeven te betalen voor een woning van maximaal €440.000, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ook dit is een mooie kans, want het geld dat u normaal nodig hebt om de overdrachtsbelasting te betalen, kan nu worden ingezet voor de aankoop van de woning. Ook zien we dat bijna alle hypotheekverstrekkers duurzaamheidskorting geven op de hypotheekrente bij woningen met een energielabel van minimaal B.

Verduurzaming loont

Tijdens onze financieringscafés dit najaar hebben we samen de huidige economische ontwikkelingen besproken. Ook verduurzaming kwam daarbij ter sprake. Mede door de energiecrisis worden de verschillen tussen huizen met een gunstig en een minder gunstig energielabel steeds groter. Niet alleen in prijs en prijsvastheid, maar ook in verkoopbaarheid. Vergelijkbare woningen, waarvan de ene een hoger energielabel heeft dan de andere, verschillen al langer in verkoopprijs. Ook de snelheid waarmee duurzame huizen verkocht worden ligt hoger. Verduurzaming van je woning is dus niet alleen goed voor het milieu en de hoogte van je energierekening, het is ook gunstig voor de verkoopwaarde van je huis.

MB Hypotheken gaat graag met u in gesprek over de verduurzamingen die u wilt uitvoeren en de financiering die daarbij komt kijken. Naast de financieringsmogelijkheden kijken we ook naar de subsidiemogelijkheden. Als u bijvoorbeeld ten minste twee isolerende maatregelen neemt, kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u tot wel dertig procent van de investering terugkrijgen.
Verduurzamen loont dus meer dan ooit, zeker als je een huis hebt dat slecht geïsoleerd is.

Inkomensverklaring

Voor zzp’ers en ondernemers is het aanvragen van een woonhuisfinanciering een stuk lastiger. Het inkomen van een ondernemer kan nu eenmaal niet worden vastgesteld aan de hand van een werkgeversverklaring. Primair wordt deze vastgesteld op basis van het gemiddelde inkomen of de bedrijfswinst over de afgelopen drie jaren. Door wisselende inkomens of een ingewikkelde bedrijfsstructuur kan het voor de bank lastig zijn het inkomen vast te stellen. Een oplossing zou kunnen zij het vaststellen van het inkomen door een rekenexpert. Omdat we binnen MB Hypotheken de ervaring hebben met ondernemers, ingewikkelde bedrijfsstructuren en wisselende inkomens kunnen wij ook uw inkomensverklaring voorbereiden voor de bank. Het voordeel is dat we samenwerken met uw zakelijke adviseur, iets wat duidelijk terugkomt bij het verkrijgen van een optimale inkomensverklaring. Daarnaast kunt u zich de kosten voor een externe rekenexpert besparen.

MB Hypotheken, hypotheekadviseurs met verstand van ondernemers en particulieren, dat zijn wij.

Heeft u vragen over uw hypotheek? Bent u van plan om binnenkort een huis te kopen of wilt u verduurzamen? Neem dan contact op met een van de hypotheekadviseurs van MB Hypotheken.

Daphne de Wit, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 22985156

Maarten Jeroen den Boer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0650528718

Astrid van der Vis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0650528719