Skip to main content

Subsidiemogelijkheden bij verduurzaming

‘Vanaf 1 januari 2023 mogen bedrijfspanden niet meer als kantoor worden verhuurd als er geen energielabel C of hoger kan worden overlegd.’
‘Voor het in behandeling nemen van een onroerendgoedfinanciering maken we als financier een uitsluiting voor zogenaamde bruine panden; die financieren we niet meer.’
‘Voor groene panden zijn we bereid om verder te gaan in onze financiering en lagere renten aan te bieden.’
‘Voor verduurzamingsleningen gelden hele mooie en scherpe tarieven en condities.’

 Zomaar een willekeurige greep uit de koppen uit nieuwsbrieven en mails die we de afgelopen tijd zijn tegengekomen. Verduurzaming in de gebouwde omgeving is gewoon een must. En als het al geen noodzaak is, dan nemen veel mensen vrijwillig maatregelen, al was het maar om de gevolgen van de gestegen energie kosten te compenseren.

Specialist met kennis en ervaring

Het gaat hierbij vaak om nieuwe oplossingen en nieuwe technieken. Daarbij is het fijn als je door een specialist met kennis en ervaring bij de hand wordt genomen. Die specialisten hebben we bij MB Adviesgroep in huis. Al geruime tijd begeleidt onze collega Hanke van Ballegooijen cliënten bij dit soort vraagstukken. Maar gezien de groei van het aantal vragen op dit gebied en ook omdat Hanke het graag iets rustiger aandoet, zijn we op zoek gegaan naar versterking. Blij zijn we te kunnen melden dat we een samenwerking zijn aangegaan met Esther Krijnen. Esther is voor veel Noord-Hollandse en Texelse ondernemers een bekende naam met een bekend gezicht. Meer over haar en haar expertise en werkzaamheden vindt u op haar website: www.innofundnl.nl.

Wilt u eens sparren over duurzaamheidmaatregelen en de subsidiemogelijkheden die daarvoor bestaan? Dan bent u bij zowel Hanke als Esther van harte welkom.