Skip to main content

Overname financiering Anneke's Kitchen

‘Indonesië is mooi en dat wil ik laten zien’ Kok en gastvrouw Anneke Pahlevy is trots op haar land. Als kind was ze al dol op koken en wilde ze het liefst kok worden. De start van een eigen restaurant om gasten kennis te laten maken met de mooie smaken die de Indonesische keuken te bieden heeft was een langgekoesterde wens.

Klant

LYV | Anneke's Kitchen

Categorie

Overname Financiering

Datum

27 juni 2019

Website

https://www.annekeskitchen.nl

‘INDONESIË IS MOOI EN DAT WIL IK LATEN ZIEN’

DE UITDAGING: OP ZOEK NAAR FINANCIERINGS- MOGELIJKHEDEN

Al jaren actief met pop-up restaurants, een foodtruck en maaltijdservice was Anneke Pahlevy van Anneke’s Kitchen toe aan een nieuwe stap: een eigen restaurant. Op de hoek van de Gravenstraat en de Warmoesstraat in Den Burg stond een geschikt pand: dat van restaurant De Luwte. Helaas had geen enkele grootbank genoeg vertrouwen om haar het benodigde geld te lenen.

DE AANPAK: CROWDFUNDING ALS ALTERNATIEF VOOR REGULIERE FINANCIERING.

Na een intensieve onderhandelingsperiode, waarbij Anneke werd begeleid door MB Bedrijfsmakelaars, kwam het onder voorbehoud van financiering tot een overnamecontract en ging MB Financieren samen met franchisegever Credion op jacht naar een geschikte financier. Er was een flink bedrag nodig. Anneke had weinig eigen kapitaal en ze wilde de foodtruck behouden voor culinaire evenementen. Reguliere grootbanken toonden weinig interesse, ook al omdat het om een huurpand ging, dat dus niet als onderpand kon dienen. Daarom werd ingezet op crowdfunding. Twee partijen deden een passend voorstel. De keuze viel op dat van onlinebank KNAB. Deze dochter van AEGON biedt haar klanten – eveneens via een systeem van crowdfunding – de kans te beleggen in kansrijke projecten (zoals Anneke’s Kitchen). KNAB toonde zich bereid niet alleen de overname financieren, maar ook de benodigde verbouwing van restaurant met de uitstraling van een Franse bistro naar een mooi en rustgevend Aziatisch concept. Na weken van intensieve voorbereiding en samenwerking tussen MB Financieren en KNAB, konden belangstellenden zich op de website van KNAB voor het project inschrijven. Binnen vier minuten(!) meldden zich genoeg financiers om het succesvol af te ronden. Het ultieme bewijs dat het plan en de onderbouwde begrotingen goed in elkaar zaten.

HET RESULTAAT:

Op 27 juni 2019 ging LvY Indonesia open. Gasten die er aanschuiven, wil Anneke een ‘persoonlijke, romantische en warme ervaring’ geven. Een maand later al meldt ze trots dat alle voorbereidingen niet voor niets zijn geweest. ‘Sinds de eerste dag zitten we elke avond vol.’