Skip to main content

"Blij dat mijn bedrijf Greet Verkleedt doorgaat."

Met pijn in het hart ging Greet Borst afgelopen herfst na 22 jaar op zoek naar een nieuwe eigenaar voor Greet Verkleedt, haar verhuurbedrijf voor toneel-, thema- en galakleding. Ze raakte in gesprek met een gegadigde. Maar hoe ga je dan verder? Ze vroeg het Jan Herman Lap van MB Adviesgroep. Het resultaat: een geslaagde overdracht vandaag, 1 april 2020 (en dat is géén grap).

Klant

Greet Verkleedt

Categorie

Overname financiering

Datum

1 april 2020

Website

https://www.greetverkleedt.nl

EEN BEGRIP IN CASTRICUM EN VER DAARBUITEN

DE UITDAGING: EEN BEDRIJF KOPEN... HOE DOE JE DAT?

Greet Verkleedt van Greet Borst is een begrip in Castricum en ver daarbuiten. Ben je op zoek naar bijzondere kleding voor een toneelstuk? Of wil je met een gekke bril, een maffe pruik of een glitterpak de blits maken op een feest? Heb je misschien een chique jurk of een passend kostuum nodig voor een gala? Tien tegen één dat je slaagt bij Greet Verkleedt. Greet Borst deed haar werk met veel plezier en graag had ze nog een paar jaar door gewild, ware het niet dat de eigenaar van haar bedrijfspand aan de Castricummerwerf besloot zijn eigendom te verkopen en het huurcontract niet verlengde. Een vervelende verrassing. Want ging ze nu door op een andere locatie? Maar voor hoe lang dan? En wilde ze die nieuwe verplichtingen wel? Na lang aarzelen hakte Greet de knoop door en ging ze op zoek naar een opvolger. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de verhuur van toneel-, thema- en galakleding is een bijzondere nichemarkt, die je als ondernemer maar moet zien zitten. Maar dankzij haar vele contacten dienden zich uiteindelijk twee serieuze gegadigden aan: Astrid en Servee de Jong. Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken, klopte Greet om advies aan bij Jan Herman Lap en Maarten-Jeroen den Boer van MB Bedrijfsmakelaars, via een contact uit de Ondernemersvereniging Castricum.

DE AANPAK: BEGELEIDING OP HET HELE TRAJECT

Beide heren gingen voortvarend te werk en begeleidden Greet op het hele traject. Niet alleen zorgden ze voor adequate documentatie, ook voerden ze namens haar de onderhandelingen met de kandidaat-kopers en zorgden ze voor het opstellen van de benodigde contracten. Kortom: alles wat voor een geslaagde transactie nodig is.

HET RESULTAAT: AFSLUITING VAN EEN PRACHTIGE TIJD

Na constructief verlopen onderhandelingen deden Astrid en Servee eind 2019 een eerste aanbetaling. Vandaag, 1 april 2020, is de overdracht definitief geworden. Tot opluchting van Greet: ‘Een prachtige tijd sluit ik af. Ik kijk er met veel plezier op terug en ben blij dat mijn bedrijf doorgaat. Dat het de naam Greet Verkleedt blijft dragen, voelt als een eer. Ik wens Astrid en Servee heel veel succes!’ Greet Verkleedt wordt voortgezet op een nieuw adres: Steenkade, Beverwijk.